İletişim formunu doldurarak sizinle iletişime geçmemizi sağlayabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin

Eklemeli İmalat Süreçlerine Dair Her Şey - Formnext 2023 Fuarı

Eklemeli İmalat Süreçlerine Dair Her Şey - Formnext 2023 Fuarı

Yılın bu zamanlarında adını sıkça duymaya başladığımız Formnext fuarı nedir ve katılmayı neden tercih etmeliyiz?

Tek bir cümle ile özetlemek gerekirse; 3D yazıcılar ve eklemeli imalata dair her şeyin buluştuğu bir etkinlik olduğunu söyleyebiliriz.

Ama öncelikle;

Eklemeli İmalat nedir?

Katmanlı imalat olarak da bilinen son dönemin en gözde üretim metodu, parçaların 3D tasarlanması ve üretilmesi esasına dayanır.

Geleneksel talaşlı imalat yöntemlerinden farklı olarak, toz haldeki hammaddenin ısıtılıp eritilerek katmanlar halinde üst üste yığılmasıyla gerçekleştirilir ki eklemeli imalat yöntemiyle çalışan sistemlere 3D yazıcılar diyoruz.

Eklemeli imalat teknolojisinin avantajları nelerdir?

Tasarım esnekliği: Geleneksel yöntemlerle dünyada cehennemi yaşatacak karmaşık geometrilerdeki parçaların üretimi mümkün hale gelir

Malzeme israfının minimize edilmesi: Eklemeli imalat yöntemi, malzeme israfını minimize eder. Böylece “artmadan yetmez” devrinin sonuna geliyoruz. Bu yöntem, sadece gerektiği kadar malzemenin kullanılmasını sağlar.

Hızlı üretim: Bu yöntem, geleneksel imalat yöntemlerine kıyasla daha hızlı bir üretim sağlar. Avantajları özellikle prototip üretiminde ön plana çıkar. Tasarladığın her ne ise,  daha fazla kafanda kurmadan bir an önce gözünle görmene imkan tanır.

Daha hafif ve daha güçlü parçaların üretimi: Geleneksel üretim yöntemlerinde de yıllardır ağırlık azaltılmaya çalışılır. Ağırlık azaldıkça parçanın mukavemeti sorgulanmaya başlarız. Bu yöntemin sağladığı tasarım ve hammadde esnekliği ile daha hafif ve yüksek mukavemetli parçalar üretmeye başladık.

Çoklu malzemelerin kullanımı: Bu yöntem, farklı malzemelerin bir arada kullanılmasını mümkün kılar

Daha az işçilik: Eklemeli imalat yöntemi, geleneksel imalat yöntemlerine kıyasla daha az işçilik gerektirir. Parça neredeyse olması beklenen tasarım ve kalitededir. Destek elemanlarının ana parçadan demontajı ve yüzey işlemleri ile sizi fazla mesaiden kurtarabilir.

 

Eklemeli imalat teknolojisi hızlı bir adaptasyon ile havacılık, otomotiv, tıp, savunma sanayi, mühendislik ve tasarım gibi sektörlerde yaygın olarak kullanılır duruma geldi. Bu sektörlerdeki uygulamalara hemen aşina olduk fakat gıda sektöründeki 3D yazıcı ile besin üretimi biraz zamanımızı alacak gibi görünüyor, ne dersiniz :)

Eklemeli imalatın çeşitleri arasında Fused Deposition Modeling (FDM), Stereolithography (SLA), Selective Laser Sintering (SLS), ve Wire Arc Additive Manufacturing (WAAM) gibi yöntemler yer almakta.

Konumuza dönecek olursak;

Formnext bir eklemeli imalat sürecinde yer alabilecek endüstriyel 3D yazıcılar, hammaddeler, otomasyon çözümleri, tasarım – planlama-üretim süreçlerine yönelik yazılımlar, üretim ve kalite kontrol için 3D tarama sistemleri olmak üzere tüm süreç zincirini bir araya getiren bir etkinlik.

Formnext 2023 7-10 Kasım ‘da Almanya Frankfurt’ta

Formnext fuarına katılarak;

  • Eklemeli imalat teknolojisi ve 3D yazıcılarla ilgili son gelişmeleri ve trendleri takip edebilir,
  • Üretilen parçaların özelliklerini birebir inceleyebilir,
  • Sektördeki diğer profesyonellerle bağlantı kurabilir ve iş birliği yapabilir,
  • Yeni iş fırsatları ve potansiyel müşteriler bulabilirsiniz.

 

Vize geçerlilik tarihiniz dışında dikkat etmeniz ve erken davranmanız gereken konu ise fuar giriş ücretleri.

Aşağıdaki bağlantı üzerinden tarifelere ulaşabilirsiniz:

https://visitortickets.messefrankfurt.com/ticket/en/shop_select.html?_appevent=mf_zett_20238270000